Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 18 august 2011

Poşta Română invită pasionaţii de design şi timbre poştale să participe la un celebru concurs internaţional

Conform unui recent comunicat de presă al Poştei Române, Poşta Coreeană, în parteneriat cu UPU (Uniunea Poştală Universală), din care face parte şi Poşta Română, organizează cea de-a 17-a ediţie a Concursului internaţional de design pentru timbre poştale. Tema de anul acesta este „Speranţe comune” şi este menită să ilustreze nevoia de ajutorare a vecinilor din lumea întreagă care suferă de sărăcie, sunt bolnavi sau sunt victime ale catastrofelor naturale.

Marele Premiu la categoria “tineri”, oferit de UPU, este în valoare de 2 mil KRW, echivalentul a 5500 lei, iar Marele Premiu la categoria “adulţi”, oferit tot de UPU, este în valoare de 3 mil KRW, echivalentul a 8250 lei. De asemenea, se vor mai acorda 2 Premii de excelenţă (echivalentul a 5500 lei), 4 Menţiuni (aproximativ 2750 lei), 15 Premii speciale precum şi Premiul “Profesorul Supraveghetor”, la categoria “tineri”, în valoare de aproximativ 825 lei.

Pentru potenţialii interesaţi, informaţiile şi condiţiile de participare pot fi descărcate în format PDF de aici
Buletinul de înscriere poate fi descărcat, tot în format PDF, de aici.

10 comentarii:

  1. Bună Max!
    Interesant,poate participi și tu!
    îți urez de pe acum mult succes!
    O zi excelentă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena: Nu, nu am de gând să particip, dar îţi mulţumesc oricum pentru încurajare.
    Şi eu îţi doresc o zi excelentă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant....si tot ce ar fi de facut e....un desen???

    RăspundețiȘtergere
  4. hapi2233: N-am citit regulamentul, neinteresându-mă problema. Dar în principiu, cam asta ar fi. Dar deşi pare simplu, îţi spun că nu e chiar aşa, am văzut concursuri de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  5. Banuiesc ca trebuie sa le deseneze sub supraveghere ca intr-un examen.
    Daca se trimiteau online.....:D

    Si....de ce nu participi? Nu te pricepi la desen? Premiul e motivant....

    RăspundețiȘtergere
  6. hapi2233: Sincer să fiu, nici nu am citit condiţiile de participare, vezi că am un link în articol spre un document PDF.

    E ceva mai complicat cu participarea...

    RăspundețiȘtergere
  7. ce idee faina...sunt sigura ca vor fi multe lucrari de exceptie...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pandhora: La ediţiile precedente ale concursului ştiu că au fost mii de participări din întreaga lume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant ....am citit si nu exista prea multe limitari. Oricum , eu nu stiu sa desenez dar am langa mine un arhitect.....nu stiu in ce masura as putea sa il determin sa deseneze corbi si casute de paie :))) Ei bine, glumesc, stiu sigur ca nu are timp de asa ceva dar e o ocazie buna pentru tinerii talentati
    Un aspect care nu mi se pare corect dar poate nu il percep eu cum trebuie: se mentioneaza ca si prin mijloace grafice, pe calculator se poate realiza desenul.......Pai.......sansele unuia care deseneaza in creion sunt egale cu ale celui care se ajuta de un program de desen?
    Talentul sta in miscarea mainii pe hartie sau in miscarea mouse-ului..Ok, hai ca m-am intins prea mult la subiect
    Si Primaria Cluj cauta persoane care sa ii ajute la realizarea recesamantului....se platesc 50 de lei pe zi :)

    RăspundețiȘtergere
  10. hapi2233: Machetele pot fi realizate oricum, dar din concursurile pe care le-am văzut până acum, mai întotdeauna au fost preferate cele realizate clasic, în mod tradiţional.
    Ai să râzi poate, dar să ştii că nu sunt prea mulţi cei care ştiu să "deseneze" pe calculator. Manipularea curbelor Bezier (îţi spune arhitectul de lângă tine ce-s alea dacă nu ştii) se învaţă destul de greu şi sunt necesare multe exerciţii. Mousul nu merge la orice. La birou, eu mai folosesc câteodată o tabletă grafică, ori fac o schiţă pe care o scanez, apoi lucrez pe ea.
    Când trebuie să concep ceva, întotdeauna caietul şi creionul sunt sfinte. Abia după aceea vine transpunerea în format digital.

    RăspundețiȘtergere