Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 21 iunie 2011

Ieri, la Soler y Llach

Casa Soler y Llach a desfăşurat ieri licitaţia periodică cu piese străine de istorie poştală (de regulă, separată de licitaţia rezervată mărcilor şi pieselor din Spania şi coloniile spaniole). Pentru zona noastră de interes au fost câteva piese, pe care le prezint mai jos.
Preţurile de plecare sunt în general destul de ridicate. Este adevărat, am văzut de multe ori piese deosebite aici (în principal din ţări europene), dar şi piese româneşti supraevaluate (pe undeva fiind de înţeles: pentru ei, piesele româneşti sunt mai "exotice", aşa cum sunt pentru noi cele din Cabo Verde).

Scrisoare datată 1856, expediată de la Brăila la Syra. Adresa este înscrisă atât cu caractere latine, cât şi în limba greacă. Pe faţă este o amprentă frumoasă a ştampilei agenţiei Lloyd din Brăila. Scrisoarea pare curată şi bine întreţinută.

Scrisoare recomandată francată cu două mărci de 30 parale Principate, expediată de la Giurgiu la Bucureşti.

Paris, 25 bani portocaliu în ştraif de trei, pe scrisoare Bucureşti-Marsilia.

Paris, francatură de 40 bani pe o scrisoare expediată de la Brăila la Constantinopol.

Scrisoare simplă externă, tarif 25 bani, de la Galaţi în Germania.

Francatură 30 bani (octombrie 1877, mărci Bucureşti I) pe scrisoare simplă expediată de la Bucureşti la Paris.

Scrisoare recomandată Bucureşti-Paris, francatură de 60 bani compusă din mărci ale emisiunii Paris (utilizare ceva mai târzie).

Încă nu ştiu care au fost piesele vândute şi cu cât. Dacă vor fi realizări notabile, voi reveni asupra acestei licitaţii, dar nu cred că va fi cazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu