Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 25 iunie 2011

Este cu cântec?

Colecţionarii mai bătrâni probabil ştiu de piesele cu mărci din a doua emisiune circulate fraudulos, când la două birouri telegrafo-poştale s-au utilizat la francare mărci obliterate, dezlipite de pe corespondenţe mai vechi.
Am dat peste piesa din imaginea de mai jos, care m-a făcut să mă gândesc la acelaşi lucru.

Din păcate, piesa nu este decât pe un fragmeţel foarte mic, ce nu poate furniza mai multe informaţii decât marca însăşi. Ce mi-a atras atenţia este suprapunerea ştampilei ROMAN MOLDOVA peste o altă ştampilă, aplicată mai slab, care nu pare a fi tot Roman (parcă aş distinge Galaţi, 6/8). Este foarte posibil ca ştampila de Roman (8/8) să nu fie decât ştampila de sosire a unei corespondenţe expediate de la Galaţi la Roman.
Oricum, este o piesă interesantă.

4 comentarii:

  1. Chiar ca interesant. O seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceleaşi urări şi... mai aştept o muzică bună!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ieri am descoperit si eu aceasta piesa pe PhilaSearch si m-am tot gandit ce o fi cu cele doua stampile... va multumesc pentru lamuriri, nu am stiut ca s-au re-folosit astfel de marci francate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, nu cred că s-a refolosit. Nu se poate afirma aşa ceva numai pe baza unui unicat. Piese întregi (scrisori, vreau să zic) nu au fost niciodată semnalate cu circulaţii frauduloase la emisiunea Principate. Nu poate fi considera decât o marcă normală, din păcate.

    RăspundețiȘtergere