Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 21 mai 2011

Trei piese

Cele trei piese descrise mai jos urmează să fie prezentate la o licitaţie în săptămâna care urmează. Pe două dintre ele le-am mai văzut cu alte ocazii.

Scrisoarea a fost expediată în 1868 de la oficiul poştal consular austriac din Iaşi, către Paris. Scrisoarea pare a fi nerecomandată, deci francatura de 40 de soldi ar corespunde unei alte trepte de greutate decât cea primară. Orice francatură multiplă cu mai mult de trei exemplare din aceeaşi marcă, provenind de la oricare dintre oficiile austriace din Principate este rară. Şi preţul de plecare al piesei este pe măsură.

Scrisoarea de mai sus a fost expediată în 1869 din Marsilia, având ca destinaţie portul moldovenesc de la Dunăre, Galaţi. Ştampila de sosire a fost aplicată la oficiul francez din localitate - GALATZ MOLDAVIE.

1919, plic expediat din Lipova către Viena, francat cu două mărci supratipărite din emisiunea Timişoara. Plicul poartă şi ştampila cenzurii române. Piesa pare circulată efectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu