Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 14 mai 2011

Cu Delcampe, triunghiul se închide

V-am tot prezentat mostre de vânzători de pe eBay şi de pe Okazii.ro. De această dată vă prezint falsuri care se pot găsi şi pe portalul Delcampe.

Mai ţineţi minte falsul... certificat oferit pe Okazii.ro? El este oferit şi pe Delcampe, de această dată de către ID-ul Brancus, înregistrat în Italia. Ce vreau să vă spun este că e bine să identificaţi aceeaşi persoană cu ID-uri multiple, pe mine chiar m-a ajutat acest lucru de câteva ori în luarea unor decizii de cumpărare sau, dimpotrivă, de a ocoli o anumită persoană. În orice caz, solicitarea unui preţ exagerat doar pe motivul că piesa este însoţită de certificat este de-a dreptul ridicolă. Dar ştiţi cum este vorba veche: nu e fraier cel care cere...

Pentru această adevărată caricatură (aş jigni noţiunea de fals dacă i-aş spune astfel) ID-ul Coucou17, înregistrat în Franţa, vrea numai 1.500 de euro! Vedeţi zicala de mai sus.

Acesta este un fals puţin mai periculos pentru neiniţiaţi. Oficiul Galaţi nu a avut niciodată ştampilă cu agrafă simplă. Piesa este oferită de ID-ul Kalf999_pmdd, înregistrat în Olanda.

ID-ul Musketeren (Danemarca) oferă această piesă. Falsă integral. România nu a avut niciodată o ştampilă cu puncte, lucru care ar trebui să sară imediat în ochi.

Cu chestia aceasta (click pentru mărire) ne-am mai întâlnit şi am mai descris-o. Acum este oferită de românul vas100.

O altă piesă oferită de olandezul Kalf999_pmdd. Fals integral, de calitate slabă. Ştampilă cu linii, pe care nu a utilizat-o niciodată poşta de pe aici.

Un fals asemănător este oferit şi de belgianul Plouf1946a. Îi poate păcăli numai pe începători.

Acum ne deplasăm în Germania, de unde ID-ul Bremendirk1 propune falsul de mai sus, cunoscut de multă vreme şi denumit "Carol cel supărat". Aceeaşi ştampilă fantezistă cu linii.

Acelaşi ID propune şi falsul de mai sus. Tot "Carol cel supărat". Este uşor de identificat dacă se compară cu un original.

Aceeaşi categorie de fals, de această dată la 4 bani, oferită de Kalf999_pmdd, ID nominalizat şi mai sus.

Cele două serii sunt oferite de acelaşi ID, germanul Bremendirk1, în loturi separate. Dar în fiecare lot există şi probleme, în sensul că originalele au fost amestecate cu falsuri. Cine pică, pică - nu-i aşa?

Un fals ordinar oferit de ID-ul johnjohn, dar cu o faţă "atrăgătoare". Fără cuvinte pentru fals, poate ceva cuvinte pentru vânzător, dar nu în public...

O altă caricatură de piesă, oferită de ID-ul Dan_matei. Nu îl înţeleg, chiar crede că "pică" cineva la aşa ceva?

Iată un fals oferit de ID-ul World_stamps înregistrat în Italia. Falsul este interesant nu din perspectiva execuţiei (care este mediocră), ci al psihologiei falsificatorului (încă nu m-aţi auzit până acum referindu-mă la aşa ceva, dar credeţi-mă că este o chestiune importantă în activitatea de depistare a falsurilor).

Vă aştept comentariile.

3 comentarii:

  1. apropo de Delcampe, ma puteti ajuta cu urmatoarele timbre, daca sunt falsuri sau nu? Parerea mea este ca nu (asta din mica experienta pe care am acumulat-o pana acum) dar incerc si eu sa profit de experienta dvs.
    Va multumesc anticipat
    http://www.delcampe.net/page/item/id,131222094,var,Roumanie-13-13a-bloc-de-4,language,E.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi pare rău, calitatea scan-ului nu este atât de bună ca să pot să mă pronunţ.

    RăspundețiȘtergere
  3. pictoras-va multumesc ca ati avut amabilitatea sa va uitati. Intr-adevar, aveti dreptate cu scan-ul
    Toate bune

    RăspundețiȘtergere