Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 15 mai 2011

Au fost ieri, la Zanaria Aste

Licitaţia de ieri a casei italiene a propus patri piese interesante ale poştei austriace în Principate. Ca ştampile nu sunt deosebite, ci mai degrabă ca francaturi. Să le vedem (click pe imagini pentru mărire).

Un mic fragment cu o francatură din trei culori, dar şi mixtă în acelaşi timp: o pereche de 3 soldi verde deschis (dantelate 14, emisiunea 1863), plus câte un unicat din mărcile de 10 şi 15 soldi (emisiunea 1864), toate obliterate cu ştampila monocerc BUCAREST 5/1. Preţ de plecare: 300 euro.

Acesta pare a fi un imprimat expediat în 1865 de la Bucureşti la Viena, francat cu o pereche (?) de 2 soldi, emisiunea 1863. Preţ de plecare: 600 euro.

Un plic frumos, cu o francatură tricoloră de 41 soldi, emisiunea 1864 (o marcă de 10 soldi este pe verso), expediat în 1867 de la Bucureşti (ştampila ovală BUKAREST RECOMMANDIRT 17/1) la Genova. Piesă rară, cu un preţ de plecare de 1.000 euro.

O scrisoare expediată în 1866 de la Bucureşti la Viena, cu o francatură bicoloră (25 soldi, emisiunea 1863), ştampilă monocerc BUKAREST 19/3. Preţ de plecare: 600 euro.

Rămâne de văzut şi ce realizări au înregistrat aceste piese (în cazul în care s-au vândut, bineînţeles).

Ca un postscriptum: am observat că sunt unii cititori care descarcă imaginile unei anumite categorii de piese. Îi rog să nu se bazeze pe ideea că voi publica mereu cele mai frumoase piese de prin licitaţii, pentru că nu o voi face. Sunt piese care mai rămân şi în arhiva personală, pentru studii proprii. Imaginile publicate sunt doar din cele fără prea multă relevanţă pentru un catalog specializat. Publicarea imaginilor are doar scopul de a atrage atenţia colecţionarilor aflaţi mai la începutul drumului în acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu