Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 3 aprilie 2011

Două piese la 2500 dolari bucata

Joia viitoare este termenul de depunere a ofertelor pentru licitaţia de la Cerrystone (US & Worldwide - vedeţi că mai sunt două licitaţii ale aceleiaşi case la date apropiate). Am remarcat două piese de interes potenţial pentru colecţionarii români, fiecare dintre ele cu un preţ de plecare de 2500 dolari SUA (fără comisioane şi taxe). Le ilustrez mai jos (click pe imagini pentru mărire).


Scrisoare (nu se specifică datarea) expediată din Craiova (oficiul poştal militar de campanie austriac) în Moravia, francată cu o marcă de 9 Kreuzer (tariful pentru scrisorile expediate de militari) şi una de 6 Kreuzer (taxa de recomandare), ambele din emisiunea 1850, ambele pe hârtie de mână, tipul III. Scrisoarea a fost şi dezinfectată. Este frumoasă şi alăturarea ştampilei cu dată a oficiului din Craiova, de cea complementară, "RECOM:"


A doua piesă tocmai îmi vine în ajutor - săptămâna trecută mă contraziceam cu un colecţionar ardelean care îmi spunea că asemenea francaturi nu sunt cunoscute pentru oficiile din Transilvania. Este vorba de o francatură mixtă între primele două emisiuni maghiare (3 Kr. verde litografiat, plus 10 Kr. albastru gravat), pe o scrisoare expediată în august 1872 din Braşov la Londra. Se vede în colţul drept inferior şi semnătura lui Ferchenbauer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu