Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 4 aprilie 2011

Din nou câteva piese

Doar trei loturi vă prezint în acest articol (aş fi vrut mai multe, dar nu au apărut şi piesele demne de a fi semnalate).

Iată o piesă clasică adjudecată cu numai 100 dolari SUA, în urma a 14 biduri. Este o piesă cu adevărat deosebită, dar calitatea lasă mult de dorit. Pereche este nedantelată la mijloc dar, din păcate, marca stângă este ruptă (lipită probabil cu o şarnieră), iar marca dreaptă are colţul drept inferior lipsă. Piesa este însoţită şi de un certificat. Păcat de calitate ei, ar fi fost într-adevăr o piesă care nu se întâlneşte prea des.

Acesta este un lot de făcături filatelice ordinare (click pe imagine pentru mărire). În ciuda acestui lucru însă, cele patru plicuri filatelice (nu au sosire pe verso) au fost achiziţionate cu 60 euro, după 7 biduri. Pentru astfel de piese eu nu aş plăti mai mult decât pentru mărcile obliterate. Este drept, blocurile de patru mărci nu sunt prea comune (ba, aş putea spune, circulate "pe bune" sunt foarte rare, iar în evidenţele mele nu am găsit decât valoarea de 10 Pfg.). În definitiv, gusturile nu se discută, nu-i aşa?

Ultima piesă este un eseu în negru al mărcii de 5 Bani Ferdinand "cap mare". Eseul este cunoscut, nu este o noutate, dar este relativ rar. Piesa a beneficiat de 3 biduri, fiind achiziţionat cu 70 dolari SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu