Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 13 martie 2011

Piese, piese

Doar trei piese de această dată, dar care sper să vă placă.


Un unicat obliterat de 20 Parale 1867, hârtie subţire, prezentând varietatea clasică, cu punct în greacă. Deşi este destul de rară pe hârtie subţire, în comparaţie cu cea pe hârtie groasă, piesa a rămas nevândută, în ciuda preţului care nu era exagerat (ce-i drept, acum îmi aduc aminte că nici nu am citit descrierea făcută de vânzător, ca să văd dacă piesa are vreun defect).


Un unicat obliterat de 15 Bani "barbă" cu o "faţă" deosebit de frumoasă, cu margini echilibrate şi cu o ştampilă de timp T. Severin 27/3. Imaginea este ajustată de mine deoarece, din păcate, vânzătorul nu a reuşit să o scoată în evidenţă într-un mod adecvat.


O piesă din cadrul unui lot (în care mai erau alte trei valori din aceeaşi emisiune). Ceea ce o scoate în evidenţă este inscripţia de pe marginea de coală (din păcate lipseşte exact numărul planşei). Piesele cu margine de coală, cu inscripţia completă (este necesar un bloc sau un ştraif), respectiv cu numărul de planşă sunt rare. Nu cunosc să existe în prezent vreo serie completă de acest gen. Iar dacă există, apreciez că este o raritate deosebită a perioadei (cred că este cu mult mai rară faţă de o serie compleză în blocuri de patru). Aviz amatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu