Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 1 februarie 2011

Un lot interesant

Cu ceva ani în urmă urmăream pe eBay câţiva "seller"-i datorită ofertelor avantajoase pe care le prezentau şi, nu în ultimul rând, datorită numărului relativ mare de piese "nepieptănate" de alţi comercianţi. În timp, afacerea i-a tot crescut, iar omul şi-a deschis o firmă proprie în toată regula, specializăndu-se în... licitaţii. Pentru anumite motive nu-i fac publică identitatea (de fapt, chiar persoana m-a rugat să nu o fac, din cauza câtorva probleme generate chiar de conaţionali de-ai noştri, care astăzi se "dau" persoane respectabile, cu pagini proprii pe internet şi cu activitate însemnată pe eBay).

Având relaţii mai strânse cu persoana, aceasta mai apelează câteodată la mine pentru a o lămuri în privinţa falsurilor la mărcile româneşti mai vechi. Zilele trecute mi-a trimis imaginea unui lot de clasice, împănat cu ceva falsuri. O redau mai jos (click pe imagini pentru mărire):



Am fost atenţionat că marca din prima emisiune este falsă (de parcă nu se vede!), dar pe lângă aceasta mai sunt şi alte falsuri, uşor de recunoscut. În ciuda acestui fapt, cel puţin două piese mi-au atras atenţia.

Care credeţi că sunt cele două piese?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu