Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 22 februarie 2011

Două piese rare, de vânzare

O casă de licitaţii recunoscută pentru bogăţia de marfă prezentată va oferi spre licitare, în prima decadă a lunii martie, două dintre cele mai rare eseuri cunoscute la mărcile clasice româneşti. Ele au fost cunoscute lui Eduard Cohen, incluzându-le în celebra lui lucrare.

Interesant este faptul că expertul german Fritz Heimbüchler le-a văzut pentru prima oară în 2008 "în carne şi oase", dacă pot spune aşa. El a eliberat pentru fiecare din aceste două piese câte un "Befund" (nu avem un termen potrivit în limba română, nu este un certificat de originalitate sau de expertiză propriuzis, ci se apropie mai degrabă de termenul de descoperire, notificare). Ce-i drept, ar fi chiar nepotrivit să declari despre o piesă că este sau nu originală atunci când o vezi pentru prima oară.

Vă las să vă delectaţi cu imaginile (click pe ele, pentru mărire). Dacă vă intereseaza şi preţul, ei bine - el se apropie lejer de juma' de Dacie. La strigare. Rămâne de văzut şi dacă se vor vinde şi, mai ales, la ce preţ.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu