Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Software (1) - Java Inventor

În prima postare din această nouă categorie (care intră în domeniile mele de interes, aşa cum spuneam aici) vă semnalez atât o pagină de internet interesantă pentru utilizatorii de calculatoare, cât şi unul dintre programele care m-au uimit prin bogăţia de facilităţi oferite.

I Love Free Software este numele paginii cu pricina. Dacă veţi fi interesaţi de link, veţi descoperi o mulţime de programe (toate oferite gratuit de către autorii lor), unele dintre ele fiind chiar alternative gratuite ale unor programe comerciale, care oferă facilităţi similare pentru o grămadă de bani.

Aplicaţia pe care o prezint (şi care se încadrează în categoria urmărită de mine - cam tot ce are legătură cu bazele de date, informaţia structurată şi calculul tabelar) este denumită Java Inventor, iar pagina dedicată ei o puteţi accesa de aici. Home page-ul produsului îl putetţi accesa aici.

Ce ştie acest program să facă? El ar putea fi inclus în categoria programelor RAD (un mediu de dezvoltare rapidă a altor aplicaţii). Printre facilităţile sale sunt:
• dezvoltarea rapidă a paginilor de internet, în mod WYSIWYG, precum şi a interfeţelor grafice, a formularelor şi rapoartelor;
• crearea de tabele sau importul acestora din Microsoft Excel sau alte surse tabelare;
• introducerea directă a codului Java.

Pe pagina producătorului puteţi urmări şi o scurtă prezentare video, în care se demonstrează cât de uşor se poare realiza o agendă electronică (dar poate fi, la fel de bine, şi un catalog interactiv de mărci poştale, sau de ştampile, sau de ce vreţi dvs.). O puteţi accesa aici.

Distracţie plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu